logoaandekookgaan

Focaccia Pugliese

Voor 6-8 personen

 • 2 aardappelen – zout
 • 3 1/2 theelepel instantgist
 • 500 g bloem
 • 4 eetlepels extra vergine olijfolie
 • 1 eetlepel gedroogde oregano
 • 10 cherrytomaatjes – groene olijven ontpit
 • 3 eetlepels extra vergine olijfolie – grof zeezout
 • Voorbereidingstijd – 30 minuten
 • Bereidingstijd – 50 minuten
 • Niveau – gemiddeld
 • Wijn – San Servero Bianco Spumante
Kook de goed gewassen aardappelen in een pan met gezouten water in circa 20 minuten gaar, giet ze af, pel en pureer ze. Los de gist op in een beetje warm water. Stort de bloem als een bergje op een werkvlak en maak een kuiltje in het midden. Voeg de aardappelen, gistmengsel, een snufje zout en voldoende water toe om een soepel deeg te maken. Meng alles goed en voeg indien nodig wat extra water of bloem toe. Kneed het deeg stevig door tot het glad is. Maak er een bal van en kerf hem aan de bovenkant kruisvormig in. Dek het deeg af en laat het 2 uur rijzen tot het volume is verdubbeld. verwarm de oven op 180 graden C. / gasstand 3. Vet een bakplaat in en spreid het deeg er over uit tot een deeglap van circa 6 cm dik. Bestrooi hem met oregano en druk de tomaten en olijven op gelijke afstand van elkaar erin. Besprenkel de Focaccia met olijfolie en bestrooi hem met grof zout. Bak het brood 30 minuten in de oven, tot de bovenkant goudbruin is. Dien het direct op.

Terug naar Receptenpagina

Share Button
 • Locatie

  Parksesteeg 1
  6681 KH Overasselt

  E-mail: info@aandekookgaan.nl


  Volg ons