logoaandekookgaan

Gerookte Asperges met ei in krokant aardappeljasje

 

Screenshot 2014-05-07 17.33.52voor  4 personen

 • 12 asperges en 2 eieren
 • 2 plakken Parmaham
 • 1 aardappel, 1 ei, bloem,
 • 100 g boter
 • 40 ml azijn 1⁄4 sjalot, 1⁄2 blaadje laurier
 • 4 eidooiers
 • 1⁄2 theelepel honing peper en zout

Rook de asperges 2 minuten in een rookoven. Kook de eieren in 5 minuten zacht. Pel ze en omwikkel ze met een plak ham. Schil de aardappelen en snijd ze op de mandoline in dunne slierten. Dep de aardappelslierten droog met keukenpapier. Klop een ei los en meng wat van het ei door de aardappel. Voeg zoveel bloem toe tot het een plakkerige consistentie wordt. Frituur ze goudbruin en bestrooi met zout. Hollandaisesaus. Doe de boter in een steelpan en laat op laag vermogen smelten. Snipper het sjalotje en doe deze samen met de laurier, vers gemalen peper, 40 ml water azijn in een steelpan. Breng aan de kook en laat op laag vermogen 10 minuten trekken. (let op dat het niet droog kookt). Doe de eidooiers in een grote kom, plaats een zeef boven de kom en zeef het azijnmengsel (gastrique) bij de eidooiers. Klop het geheel door en plaats de schaal op een pan met een laagje kokend water. Klop het mengsel ongeveer 3 minuten au-bain marie tot het mengsel ietsje dikker is geworden. Neem de schaal van de pan af en klop de gesmolten boter door(alleen het bovenste heldere gedeelte van de boter; geklaarde boter). Breng de saus verder op smaak met zout, 1⁄2 theelepel honing en eventueel wat citroensap. Serveren. Leg 3 asperges op een bord. Snijd het gefrituurde ei doormidden en leg de helft op het bord bij de asperges. Garneer met Hollandaise saus.

Klik op bovenstaande button voor meer recepten op de “recepten pagina”.

Share Button
 • Locatie

  Parksesteeg 1
  6681 KH Overasselt

  E-mail: info@aandekookgaan.nl


  Volg ons