logoaandekookgaan

Geroosterd lamsvlees met oregano en knoflook

  • 1 eetlepel gedroogde oregano
  • Zeezout en grofgemalen zwarte peper
  • 80 ml citroensap
  • 2 eetlepels fijn geraspte citroenschil
  • 1 bol knoflook,tenen los
  • 125 ml olijfolie
  • 1,2 kg lamsbout, uitgebeend, bijgesneden, bot onderpoot eraan
  • 1 kg krielaardappeltjes
  • 2 eetlepels olijfolie, extra partjes citroen, om te roosteren
  • Sperziebonen (rauw), voor erbij
  • Tomaat, voor erbij, aanmaken met een beetje dressing
  • Parmezaanse kaas, raspen in plakjes

Meng oregano, knoflook, citroenschil, olie, zout en peper in een kom (geen metaal). Schep 2 eetlepels van het mengsel in het midden van de lamsbout en bind op met keukentouw. Giet de rest over de bout en leg deze in een met bakpapier beklede ovenschaal. Zet 2 uur afgedekt in de koelkast. Verwarm de oven voor op 180 graden/gasstand 4. Verwarm een grote antiaanbakpan op hoog vuur en bak de lamsbout aan iedere zijde in 2 minuten bruin. Doe de krieltjes in de ovenschaal en schep om met extra olie. Doe de partjes citroen en het vlees erbij en rooster 50-60 minuten voor rosé, of zo lang als je lekker vindt. Serveer met de tomaten/bonen rauwkost. Voor 4-6 personen.

 

 Terug naar Receptenpagina

Share Button
  • Locatie

    Parksesteeg 1
    6681 KH Overasselt

    E-mail: info@aandekookgaan.nl


    Volg ons