logoaandekookgaan

Kip met een Kick (watermeloensalade met radijs & noedels)

Kip met een Kick Voor 4 personen, 694 Calorieën

Salade

 • 200 g dunne rijstnoedels
 • sesamolie
 • 800 g watermeloen
 • 2 kropjes littlegemsla
 • 1 handvol radijsjes
 • 1/2 bosje verse munt
 • 1/2 bosje verse koriander

Kip

 • 8 kippendijen, zonder vel
 • 1 eetlepel Chinees vijfkruidenpoeder
 • olijfolie
 • 2 eetlepels zoete chilisaus
 • 2 eetlepels sesamzaad

Dressing

 • 2 eetlepels zoutarme sojasaus
 • 1 eetlepel  vissaus
 • 1/2-1 verse rode spaanse peper
 • 1 stuk verse gemberwortel (ter grootte van halve duim)
 • 2 lente-uitjes
 • 2 limoenen
 • 1 kleine teen knoflook

Voorbereiding: Waterkoker, grote- en middelgrote koekenpan, blender

Giet een kom vol kokend water en dompel er de noedels in onder. Leg de kipfilets op een groot stuk bakpapier en hussel ze met peper, zout en het vijfkuidenpoeder door elkaar. Vouw het papier over de filets heen en sla ze plat met een deegroller tot een dikte van 1,5 cm. Leg de platgeslagen filets met 1 eetlepel olijfolie in de koekenpan, keer ze na 3 tot 4 minuten om en bak ze tot ze mooi gaar zijn. Giet de noedels af en hussel ze op een grote serveerschaal met 1 eetlepel sesamolie door elkaar. Doe ongeveer een vierde deel van de noedels in de middelgrote koekenpan en schep ze regelmatig om tot ze lekker krokant zijn.

Schil de watermeloen, snijd het vruchtvlees in onregelmatige stukjes en verdeel ze over de schaal. Maak de kropjes sla schoon en snijd ze in kleine partjes, halveer de radijsjes, snijd de bovenste helft van het bosje munt en het grootste deel van de bovenste helft van het bosje koriander fijn en strooi alles op de schaal. Doe de koriandersteeltjes met de soja- en vissaus, de Spaanse peper, de geschilde gember, de schoongemaakte lente-uitjes, een scheutje water, 1 eetlepel sesamolie en het limoensap in de blender. Knijp er met een knoflookpers de ongepelde teen knoflook bij en hak alles fijn.

Giet het vet uit de pan met kip af, zet hem terug op het vuur, sprenkel er de zoete chilisaus in en hussel die met het sesamzaad door elkaar. Sprenkel de dressing over de salade, hussel de hele boel met je vingers door elkaar en verdeel de krokant gebakken noedels erover. Leg de kip op een plank en strooi er nog wat extra blaadjes koriander over.

 

Terug naar Receptenpagina

Share Button
 • Locatie

  Parksesteeg 1
  6681 KH Overasselt

  E-mail: info@aandekookgaan.nl


  Volg ons