logoaandekookgaan

Roergebakken pittig rundvlees met Kousenband

 • 250 g. runderhaas, bijgesneden
 • Zeezout en grofgemalen zwarte peper
 • 60 ml hete chilibonensaus
 • 2 eetlepels plantaardige olie
 • 2 tenen knoflook, in plakjes
 • 300 g. kousenband, schoongemaakt en gehalveerd
 • Sojasaus, voor erbij

Leg het vlees in een kom, bestrooi met zout en peper en smeer rondom in met 2 eetlepels chilibonensaus. Verhit een wok of grote anti-aanbakpan op hoog vuur. Giet er 1 eetlepel olie in en verwarm tot hij net gaat walmen. Voeg het vlees toe en bak onder regelmatig keren 4-5 minuten (voor rosé). Neem het uit de pan, dek af met aluminiumfolie en houd apart*.   Bak dan de rest van de knoflook 30 seconden in de overige olie. Voeg de kousenband toe en bak al roerend in 1 minuut beetgaar. Schep om met de rest van de chilisaus. Snijd het vlees in plakken, schik met de kousenband op een schaal en besprenkel voor het opdienen met sojasaus. Voor 4 personen.

*Als je het vlees afdekt kan het rusten en gaart het nog wat verder door de resthitte. Ieder soort rundvlees is geschikt voor dit recept, bijvoorbeeld kogelbiefstuk of runderhaas.

 

Terug naar Receptenpagina

Share Button
 • Locatie

  Parksesteeg 1
  6681 KH Overasselt

  E-mail: info@aandekookgaan.nl


  Volg ons