Roergebakken pittig rundvlees met Kousenband
- 250 g. runderhaas, bijgesneden
- Zeezout en grofgemalen zwarte peper
- 60 ml hete chilibonensaus
- 2 eetlepels plantaardige olie
- 2 tenen knoflook, in plakjes
- 300 g. kousenband, schoongemaakt en gehalveerd
- Sojasaus, voor erbij
Leg het vlees in een kom, bestrooi met zout en peper en smeer rondom in met 2 eetlepels chilibonensaus. Verhit een wok of grote anti-aanbakpan op hoog vuur. Giet er 1 eetlepel olie in en verwarm tot hij net gaat walmen. Voeg het vlees toe en bak onder regelmatig keren 4-5 minuten (voor rosé). Neem het uit de pan, dek af met aluminiumfolie en houd apart*. Bak dan de rest van de knoflook 30 seconden in de overige olie. Voeg de kousenband toe en bak al roerend in 1 minuut beetgaar. Schep om met de rest van de chilisaus. Snijd het vlees in plakken, schik met de kousenband op een schaal en besprenkel voor het opdienen met sojasaus. Voor 4 personen.
*Als je het vlees afdekt kan het rusten en gaart het nog wat verder door de resthitte. Ieder soort rundvlees is geschikt voor dit recept, bijvoorbeeld kogelbiefstuk of runderhaas.