logoaandekookgaan

Sella di cerbiatto ai mirilli (Hert met bosbessensaus)

Voor 4 personen

 • 800 g hertenzadel
 • 3 eetl. Extra vergine olijfolie
 • 1 ui – 1 wortel, in plakken
 • 1 stengel bleekselderij, in schijfjes
 • 8 dl groentebouillon
 • 5 peperkorrels – 5 jeneverbessen
 • 2 laurierblaadjes – 2 takken tijm
 • 10 g  boter – 2,5 eetl. Bosbessenjam

Voorbereidingstijd 15 minuten, Bereidingstijd 1 uur en 30 minuten, Wijn Vino rosso Vapolicella

Snijd het vet van het vlees en snijd het van het bot, bewaar de afsnijdsels en de botten. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een pan en bak de afsnijdsels en botten bruin. Voeg ui, wortel en bleekselderij toe. Overgiet alles met de groentebouillon en laat de bouillon 1 uur trekken. Verwarm de oven op 180c. Bind het hertenzadel op met keukengaren. Verhit de overgebleven 2 eetlepels olie in een braadpan en bak het vlees rondom bruin. Haal het garen eraf. Wikkel het vlees in een groot vel bakpapier samen met de peperkorrels, jeneverbessen, laurier en tijm en leg het 15 minuten in de oven.Zeef de bouillon en laat hem tot de helft inkoken. Roer de boter en de bosbessenjam erdoor. Haal het vlees uit de oven, pak het uit en snijd het in plakken. Geef de bosbessensaus erbij.

Opmerking U kunt desgewenst gevulde conchiglioni al bronzo met parmazaanze kaas en spinazie, polenta en gebakken wilde paddenstoelen bij het vlees serveren.

Terug naar Receptenpagina

Share Button
 • Locatie

  Parksesteeg 1
  6681 KH Overasselt

  E-mail: info@aandekookgaan.nl


  Volg ons