Sushirolletjes met Quinoa
- 1 eetlepel rijstazijn
- 1 theelepel fijne kristalsuiker
- 1/2 theelepel grof zeezout
- 500 g gekookte witte quinoa, iets afgekoeld
- 6 velletjes geroosterde nori
- 150 g heel verse tonijn, in reepjes
- 1 avocado, in plakjes
- 1 Libanese of kleine komkommer, in dunne reepjes
- 1 wortel, geschild in dunne reepjes
- 8 bladeren winterspinazie, in reepjes
- 60 g zoetzure gember
- handvol muntblaadjes
- sojasaus en extra zoetzure gember, voor erbij
Meng azijn, suiker en zout in een kom tot de suiker is opgelost. Roer door de quinoa. Verdeel de quinoa over de norivelletjes. Verdeel voor de tonijnrolletjes tonijn, avocado en komkommer over drie norivelletjes en maak rolletjes.
Verdeel voor de vegetarische rolletjes wortel, spinazie, gember en munt over de drie andere norivelletjes en maak rolletjes. Snijd de rolletjes in ronde plakjes en dien op met sojasaus en de extra gember.