Zeeduivel met appelgelei, pepita en uienchutney
sap van 1 appel
1 takje tijm
1 eetlepel gembersiroop
1 g agar agar
2 rode uien
2 tot 4 eetlepels appelstroop
2 theelepels azijn
2 theelepels pepita’s
4 augurkjes
8 plukjes frisée sla
4 x 50 g zeeduivel
Voor 4 personen:
Bereidingswijze
1. Appelgelei. Pers de appels met de slowjuicer. Doe het sap samen met de tijm, gembersiroop en agar agar in een steelplan en breng aan de kook. Zorg ervoor dat de smaak van de gember en tijm in het sap gaat zitten.
2. Zeef het mengsel en stort het sap op een bord uit. Zet weg om op te stijven.
3. Uienchutney. Pel de ui en snijd in dunne ringen. Zet om met een beetje olijfolie en voeg de appelstroop toe. Voeg wat peper uit de molen toe. Laat de ui pruttelen tot hij zacht is. Blijf proeven.
4. Pepita’s. Verwarm een droge koekenpan. Doe de pepita’s erin tot ze ploffen. Laat ze afkoelen en snijd ze in stukjes.
5. Augurkjes. Snijd ze op de mandoline in dunne plakjes.
6. Sla. Was de plukjes frisée.
7. Zeeduivel. Bestrooi de zeeduivel met peper en zout en haal door de bloem. Bak in de boter goudbruin.
8. Serveren. Maak van de items een nette presentatie.
Veel succes!
Bron: Kookcollege Wijchen Terug naar Receptenpagina