logoaandekookgaan

Zelf pasta maken

zelfpastamaken

Ingrediënten voor pasta te maken:

400 gram Farina 00 meel van durum tarwe

4 Eieren of 200ml water

Stuk huishoudfolie

1 Vork

 

Maak op het aanrecht een hoop van het meel. Maak in het midden een kuil. Zorg dat de kuil breed genoeg is om alle eieren in te kunnen doen. Breek de eieren in de kuil. Klop de eieren met je vingers of een vork los. Neem tijdens het kloppen elke keer een beetje meel van de wand mee. Wees wel voorzichtig want voor dat je het weet maak je de wand kapot. Blijf zolang kloppen totdat het mengsel een beetje stroperig wordt.

Meng de rest van het meel met je handen verder. Kneed het deeg stevig door. Het deeg moet soepel en egaal worden. Als je er met je duim in drukt en het veert terug dan is het klaar. Meestal duurt dit niet langer dan 10 minuten. Als het deeg te nat blijft voeg je nog wat meel toe. Als het te droog blijft dan besprenkel je het met wat water.

Als het deeg klaar is kan je het beste met wat bloem inwrijven. Leg het weg gewikkeld in huishoudfolie of in een plastic zakje om het even te laten rusten. Zo droogt het niet uit en kan je het later verwerken. Als je het deeg binnen een half uurtje gaat verwerken hoef je het niet in de koelkast te leggen.

Verwerk de pasta binnen een half uur in de Pastamachine van Pasta Aid of het speciale opzetstuk van de KitchenAid Artisan Keukenrobot. Meerdere vormen zijn mogelijk. Daarna in water koken met toevoeging van zout , bouillon en een scheutje olijf olie.

Terug naar Receptenpagina 

Share Button
  • Locatie

    Parksesteeg 1
    6681 KH Overasselt

    E-mail: info@aandekookgaan.nl


    Volg ons