logoaandekookgaan

Zelf pizzadeeg maken

Ingrediënten voor het pizzadeeg (2 pizza’s):

half zakje gedroogde gist

1 theelepel suiker

250 gram Farina 00 per pizza

2 eetlepels (olijf)olie

halve theelepel zout

1 ei

 

Los de gist en de suiker in 1 dl handwarm water op in een kommetje. Laat het mengsel 10 minuten staan en roer het vervolgens tot een glad papje.Doe de Farina bloem tipo “00” in een kom,maak een kuiltje in het midden en schenk de gistoplossing erin. Schenk 3 eetlepels handwarm water en de olie bij het gistmengsel , strooi het zout over de Farina bloem typo “00” en kluts het ei. Meng het geheel door elkaar en kneed het vervolgens in ca. 10 minuten tot een elastisch deeg dat niet meer plakt.

Vorm van het deeg een bal en leg deze in een kom, dek de kom af met een vochtig gemaakte doek en laat het deeg op een warme, tochtvrije plaats 30-45 minuten rijzen (maak tijdens het rijzen de vulling voor de pizza).

Verdeel het gerezen deeg in 2 gelijke porties. Bestuif het werkblad met wat bloem, druk het deeg met de muis van de hand plat en rol het uit tot een cirkel van circa 20 cm. Rol vervolgens met een deegroller de pizza uit tot een grote van 30cm. Leg het deeg op een beboterende bakplaat of Pizza steen en maak de randen van het deeg met de vingertoppen iets dikker, zodat de vulling er niet af kan lopen, maak met een vork kleine gaatjes in de bodem zodat uw pizza’s lekker luchtig en knapperig worden! Verdeel vervolgens de saus en de vulling over de pizzabodems.

Bak de pizza’s in een elektrische pizza steenoven van Via Farina,o een Grill-Dome of in het midden van een voorverwarmde oven (260 graden) in ca. 10 minuten gaar.  bakken in een Pizza steenoven van Via Farina type Napoli of Delizia gaat echter veel sneller namelijk  in 5 minuten goudbruin en krokant. Wat ook mogelijk is en nog beter om zelf een pizza te bakken is de Grill-Dome. Dit is een keramische barbecue ook wel kamado genoemd. Deze Grill-Dome heeft als extra onderdeel een pizzasteen, en kun je opwarmen tot ruim 300 graden.

Smeer  vervolgens met de bak kwast de rand van de pizza in met een sausje van knoflook en olijfolie.

 

Terug naar Receptenpagina

Share Button
  • Locatie

    Parksesteeg 1
    6681 KH Overasselt

    E-mail: info@aandekookgaan.nl


    Volg ons