logoaandekookgaan

Gegrild broodje gehakt

Hoofdgerecht voor 4 personen

  • ½ stuks kleine spitskool, in fijne reepjs
  • ½ stuks winterwortel, fijngeraspt
  • 1  flesje Smaakgeheimen
  • Dressing Kempische Kruiden
  • 400 gram gehakt half om half of lamsgehakt
  • 1 stuks ui, zeer fijngesnipperd
  • ½ stuks groene paprika, zeer fijngesneden
  • 1 eetlepel Smaakgeheimen kruiden Kempische
  • 2-3 eetlepel paneermeel
  • 4 grote broodjes (bv. Italiaanse bol of grote (volkoren) pitabroodjes)
  • 1 pot Smaakgeheimen Barbecuesaus Knoflook, Yoghurt of mosterd yoghurt saus

Meng de spitskool met de winterwortel en meng er zoveel Smaakgeheimen kempische kruiden dressing door dat de koolsalade lekker smeuïg is. Laat hem bij voorkeur een hele nacht in de koelkast zodat de smaken goed kunnen intrekken. Kneed het gehakt met de ui, paprika, Smaakgeheimen kempische kruiden en paneermeel. Verdeel het gehakt in vier gelijke porties en kneed elke portie als een worstje om een spies. Leg ze op een ingevet bakblik en bak ze 20 minuten in een oven van 200 ˚C. Keer ze halverwege de baktijd. Snijd de broodjes net niet helemaal open en vul ze tot de helft met de koolsalade. Leg er een spies op en schep er een flinke lepel barbecuesaus over.

 

*Of: Hol de broodjes van de bovenzijde uit en vul ze tot de helft met de koolsalade

Deze spiesen kun je ook op de barbecue of in een grillpan roosteren. Leg de broodjes er dan ook meteen even op. Als je het gehakt in kleinere porties verdeeld en er hamburgertjes van maakt, zijn ze ideaal voor in het gourmetpannetje.

Share Button
  • Locatie

    Parksesteeg 1
    6681 KH Overasselt

    E-mail: info@aandekookgaan.nl


    Volg ons