logoaandekookgaan

Meerval met asperges, gestoofde prei en krieltjes

Hoofdgerecht 4 personen

  •  4 stuks meerval filets (zalm of kabeljauw)
  • 12 stuks asperges geschild
  • 3 stelen prei
  • 100 gram ontbijt spek in blokjes
  • 400 gram voor gekookte krieltjes of aardappelen
  • 1 potje Smaakgeheimen kempische kruiden
  • 1 pot Smaakgeheimen kaasdip mosterd-dille saus
  • 1 flesje koksroom
  •  Boter

 

De meervalfilets in een schaal leggen en royaal aan beide zijdes insmeren met mosterd-dille saus
(2 uur marineren voor het smakelijkste resultaat). Het donker groene deel van de prei verwijderen.
De prei halveren, wassen met koud water en in ½ ringen snijden. De prei ringetjes, aardappeltjes en ontbijtspek rustig gaar stoven in koksroom met Kempische kruiden. Boter goudbruin smelten en hier in de gemarineerde meerval filets om en om gaar bakken. Onder tussen water aan de kook brengen met 3 theelepels Kempische kruiden, blancheer hier in de asperges mooi beetgaar. De gare prei en krieltjes op een bolzeef scheppen zodat het overtollige vocht uit kan druppen. De gestoofde prei verdelen over 4 borden en op ieder portie een gebakken meervalfilet leggen. De beetgare asperges op de meerval verdelen.

De meerval filets kun je gemarineerd met mosterd dille saus ook verpakken in aluminium folie en op de Barbecue garen.

Share Button
  • Locatie

    Parksesteeg 1
    6681 KH Overasselt

    E-mail: info@aandekookgaan.nl


    Volg ons