logoaandekookgaan

Messen

Een van de belangrijkste gereedschappen in de keuken is u koksmes. Een welbewust gekozen mes is als een verlengstuk van u hand waarmee u kunt snijden, hakken en pletten.

Koksmessen complexe persoonlijkheden

Een echt goed koksmes is niet zomaar een keukenmes wat u toevallig voor alles kan gebruiken. Een ieder die het koken op een intensieve manier beleeft zal niet graag hebben dat een ander met zijn mes aan de haal gaat. U hand en u mes krijgen een relatie met elkaar en hoe meer u het gebruikt hoe afhankelijker u ervan wordt. Wanneer u besluit een goed keukenmes voor u zelf te kopen legt u diegenen die u het meest aanspreken naast elkaar. Weeg ze lichtjes op je hand en kijk of de balans u aanstaat. Leg het neer, pak het op en maak een paar hak- snijbewegingen. Doe dit ook met andere modellen. Na een poosje houd u er één over. Die u het beste in de hand ligt en koopt.

Bewaren van je koksmes

Om u mes zo lang mogelijk scherp te houden en te voorkomen dat de snijkant beschadigt bewaard u het niet tussen andere metalen voorwerpen. Bewaar het in een messenblok of schuif het in een hoes. Koksmessen die gesmeed zijn regelmatig met een aanzetstaal even aanzetten. Dan komen alle metaaldeeltjes weer in het gareel en zal u mes langer scherp blijven. De Japanse alleskunners zijn harder van kwaliteit dan de Europese koksmessen. U extra geharde stalen en keramische messen onderhoud u met een keramisch of diamanten wetsteen of aanzetstaal.

Tip: Let bij aankoop van een koksmes erop dat het lemmet vanaf de snede iets opbolt naar boven. Dit is bij een heleboel fabrieksmessen namelijk niet het geval. Met een iets bollend lemmet voorkomt u dat dunne plakjes aardappel zo hinderlijk aan u lemmet blijven plakken.

Aandekookgaan.nl . Je leven wordt dan een stuk makkelijker!

Share Button
  • Locatie

    Parksesteeg 1
    6681 KH Overasselt

    E-mail: info@aandekookgaan.nl


    Volg ons