logoaandekookgaan

Moederdagsalade van asperges en boerenkaas

Moeder en haar kroost totaal recept 4 personen

  • 1000 gram asperges
  • 500 gram plakjes gerookte zalm of Gebraden gesneden fricandeau
  • 1 stuk boeren belegen kaas
  • 8 stuks hard gekookte eieren
  • 1 bosje lente ui
  • 200 gram gekookte aardappel krieltjes
  • Smaakgeheimen dressing kempische kruiden
  • Smaakgeheimen kruidenmix kempisch
  • Smaakgeheimen BBQ saus cocktail-yoghurt

            

Snij de lente ui in ringetjes en de krieltjes in fijne plakjes meng beide door elkaar en schenk hier royaal de Kempische dressing over, mengen en lekker marineren. Schil de asperges met een dunschiller en snij 1 cm de onderzijde af voor het smakelijkste resultaat (de onderzijde kan minder mals zijn). Doe de asperges in een pan zodat ze net helemaal onder water kunnen liggen. Doe er een theelepeltje Kempische kruiden bij en kook ze bijtgaar. Verdeel de gekookte asperges over 4 borden en schik op ieder bord de aardappelsalade met gebraden fricandeau of gerookte zalm (asperges mogen lauw/warm bij de salade). Prak de gekookte eieren en meng deze met 6 eetlepels BBQ cocktailsaus yoghurt. Garneer deze eiersaus om de salade. Voor een heerlijk hartige salade trek je met een kaasschaaf mooie krullen boerenkaas over de salade

Kruidencrème of kruidenboter?

Meng crème fresh of boeren roomboter met Smaakgeheimen kruidenmix Kempische, lekker dippen met boerenbrood!

 

Share Button
  • Locatie

    Parksesteeg 1
    6681 KH Overasselt

    E-mail: info@aandekookgaan.nl


    Volg ons