logoaandekookgaan

Openhaard tapas: deel 1

Openhaardtapas: complimentje!

Recept voor 4 personen

  • 8 plakjes Ossenworst 3/4cm dikte
  • Smaakgeheimen Truffel mayonaise
  • 8 takjes Tuinkers of Affilla cress voor de garnering
  • 8 krullen Oude boerenkaas of Parmezaan

Plaats de plakjes ossenworst op een schaal of een amuse lepel. Schep op de ossenworst een lepeltje Smaakgeheimen Truffelmayonaise. Garneren met kaas en cress.

 

Openhaardtapas: wintergoud.

Recept voor 4 personen

  • 8 stuks Italiaanse pasta schelpen/slakkenhuizen (Lumache genaamd)
  • 8 plakjes Pancetta (Italiaans spek)
  • 2 stuks Sjalotjes
  • 150 gram Paddenstoelen div, shiitake, oesterzwammen, kastanje champignons
  • Smaakgeheimen Truffeldressing
  • Smaakgeheimen Kempische kruiden

Breng het water met 2 theelepeltjes Smaakgeheimen Kempische kruiden aan de kook, kook de pasta in de kruidenbouillon zoals omschreven op de verpakking. Snijd ondertussen de sjalotjes en 4 plakjes pancetta ragfijn. Borstel de paddenstoelen schoon en snijd ze in kleine stukjes. Fruit de sjalotjes, pancetta en paddenstoelen in een pan een een beetje olie. Blus de paddenstoelen af met Smaakgeheimen Truffel dressing. Vul daarna de pasta schelpen met de paddenstoelen.
Garneren met een krokant stukje pancetta.

Openhaard tapas: Hollandse kost

Recept: voor 4 personen

  • 8 plakjes Rookworst (dikte: ½ cm)
  • 340 gram Boerenkool stamppot (200 gram aardappel,  200 gram boerenkool gekookt)
  • 3 eetlepels Smaakgeheimen Uien Rozijnen Chutney
  • Smaakgeheimen Kempische kruiden
  • 50 gram Geraspte boeren belegen kaas

Snijd de boerenkool fijn en was deze. Kook de boerenkool samen met de geschilde aardappelen gaar. Voeg aan het water 2 theelepeltjes Smaakgeheimen Kempische kruiden toe. Giet de aardappelen en boerenkool af. Druk het vocht goed uit de boerenkool. Stoom de aardappelen kort droog en stamp ze fijn. Voeg daarna de boerenkool toe. Voor de liefhebbers heerlijk met een klontje roomboter.

Meng de boerenkoolstamppot met 3 eetlepels Smaakgeheimen Uien rozijnen chutney. Leg de plakjes rookworst op een schaal, knijp met een klein ijsknijpertje bolletjes van de boerenkoolstamp. Leg het bolletje op de rookworst, strooi de kaas over de bolletjes boerenkoolstamppot en laat dit even smelten in de oven. De hapjes zijn zowel warm als koud te serveren.

Share Button
  • Locatie

    Parksesteeg 1
    6681 KH Overasselt

    E-mail: info@aandekookgaan.nl


    Volg ons