logoaandekookgaan

Pannen

Braadpannen kennen we uit de keuken van u moeder, of grootmoeder. De zware, meestal in gietijzer vormgegeven, pannen waarin heerlijke stoofvlees recepten de tijd krijgen om hun ronde smaak volledig te laten ontwikkelen.

Bak- en braadpannen bij Aandekookgaan.nl

Een braadpan is een pan van gietijzer of geëmailleerd plaatstaal die vooral gebruik wordt voor het bereiden van vleesrecepten. Over een lange periode wordt op laag vuur wild, gevogelte of vlees gesmoord. Omdat de bodem van braadpannen de warmte goed opneemt en egaal verdeelt, blijft de temperatuur in de pan gelijk. Het zware deksel, een ander kenmerk van een goede braadpan, zorgt ervoor dat verdamping van het water tegengegaan wordt. Het water verdampt, condenseert en valt weer terug op de ingrediënten waardoor er tijdens de bereiding geen smaak en aroma’s verloren gaan.

Hapjespan bij Aandekookgaan.nl

Een hapjespan is familie van de koekenpan. Zo zijn zowel de koekenpan als de hapjespan voorzien van een lange steel en zijn ze over het algemeen voorzien van een antiaanbaklaag. Waar je een koekenpan gebruikt voor het aanbraden van vlees of het bakken van aardappel of een ei, zijn hapjespannen ideaal voor eenpansgerechten. De hapjespan is dan ook echt een aanwinst voor foodies die van makkelijke recepten houden. En van weinig afwas. Handig, zo’n hapjespan Zoals gezegd zijn hapjespannen vaak voorzien van een handige antiaanbaklaag. Dit maakt ze allround bruikbaar en geschikt voor zowel vlees als vis en eiwitrijke recepten. Omdat de hapjespannen bij AandeKookGaan allemaal verkocht worden inclusief deksel, zijn deze hapjespannen stuk voor stuk ideaal om mee te sudderen en te smoren. Vooral handig wanneer je grotere porties kookt.

Grillpan of grillplaat?

Zowel een grillpan als een grillplaat is voorzien van het kenmerkende geribbelde oppervlak. Waar een grillpan een lange steel en een opstaande rand heeft, is de grillplaat voorzien van twee handgrepen. Het platte, en meestal grotere oppervlak van de grillplaat zorgt ervoor dat u er grotere hoeveelheden, of grotere stukken vlees op kan grillen. Liefhebbers van spare rib recepten doen er bijvoorbeeld goed aan de mogelijkheden voor de aanschaf van een grillplaat te bekijken. Grillplaten zijn vaak aan beide kanten voorzien van grillstrepen waardoor ze dubbelzijdig bruikbaar zijn.

Koekenpannen

Bij online kookwinkels als Aandekookgaan.nl ziet u direct dat er een ruime keus aan koekenpannen is. Niet alleen verschillen omvang en vorm, maar ook de prijs varieert van een paar tientjes tot in de tweehonderd euro. Zoals dat voor de meeste producten geldt, betaal je voor kwaliteit. Zo zijn goedkopere pannen van BK, voorzien van antiaanbaklaag natuurlijk, ideaal voor dagelijks gebruik. Maar echte liefhebbers heb je pannen van Le Creuset en Woll, foodies en kenners van haute-cuisine zoeken het misschien wat hogerop in de prijsklasse. Of misschien zoek jij gewoon een pan die net wat langer meegaat. Een kijkje in de luxe categorie kan dan geen kwaad.

Soorten pannen

Braadpannen vallen grofweg uiteen in twee categorieën: de gietijzeren braadpannen, leverbaar in grote uitvoering of kleine ‘cocottes’, en de plaatstalen braadpannen. Gietijzeren braadpannen zijn het bekendste, het Franse keukenmerk Le Creuset is er groot mee geworden. Voordelen van de geëmailleerde gietijzeren sudderpannen is dat ze hogere temperaturen kunnen verdragen dan hun plaatstalen soortgenoten. Naast ovenbestendig, zijn gietijzeren braadpannen duurzaam, vooral wanneer ze met liefde onderhouden worden. Grootste nadeel van de gietijzeren braadpan is het gewicht. Hoewel sommige pannen met plaatstalen deksel geleverd worden, blijft de behuizing behoorlijk zwaar. Le Creuset levert hun gietijzeren braadpannen met geëmailleerde binnenzijde in een breed scala aan kleuren. Ook vinden we mini-braadpannetjes in hun assortiment, ook wel cocottes genoemd. Braadpannen van geëmailleerd plaatstaal zijn een stuk lichter dan hun gietijzeren familieleden. De pan en is hierdoor minder zwaar en de prijs ligt ook lager dan de gietijzeren pannen. Nadeel is dat het materiaal de warmte lastiger geleid en de warmteverdeling dus minder goed is.

Kies je pannen.

Weeg voor u een pan aanschaft voor u zelf af wat u van u nieuwe pan verwacht. Duurzaamheid, handzaamheid, budget maar ook culinair resultaat horen in dat rijtje thuis.

Aandekookgaan.nl . Je leven wordt dan een stuk makkelijker!

 

Share Button
  • Locatie

    Parksesteeg 1
    6681 KH Overasselt

    E-mail: info@aandekookgaan.nl


    Volg ons