logoaandekookgaan

Recepten met Chutney

Kipschotel met romige Mango Chutney saus

voor 4 personen
– 1/4 liter slagroom
– 1 pot Mango Chutney
– 4 kipfilets
– zout naar smaak
– 1 kippenbouillontablet

Oven voorverwarmen op 200 graden. Los de kippen-bouillontablet op in kokend water. Kook de kipfilets circa 5 minuten in de bouillon tot het vlees wit is. Snijd de kip daarna in blokjes. Klop de slagroom stijf en spatel de chutney erdoorheen. Voeg zout naar smaak toe. Leg de kipfiletblokjes in een beboterde ovenschaal en verdeel het chutneyroommengsel eroverheen. De kipschotel circa 20 minuten in het midden van de voorverwarmde oven zetten tot de room mooi goudgeel van kleur is. Serveren met rijst of gekookte of gebakken aardappeltjes.

Gehaktbrood met Uienchutney

– 4 sneetjes oud witbrood, ontkorst
– 2 eieren, losgeklopt
– 1 bakje zongedroogde tomatentapenade
– 750 gram kalfsgehakt
– ½ pot groene olijven met piment
– 1 teentje knoflook
– Zout en Peper
– 1 eetlepel gedroogde Italiaanse kruiden
– Uienchutney Heerlijkheid Mariënwaerdt

Oven voorverwarmen op 175 graden. In keukenmachine brood verkruimelen. Kruim, eieren en helft van de tapenade door gehakt kneden. Olijven, knoflook, Italiaanse kruiden, zout en peper door gehakt mengen. Bakplaat met bakpapier bekleden. Gehakt erop leggen en tot brood vormen. Bakplaat in midden van de oven schuiven en gehaktbrood in ca. 1 uur bruin en gaar bakken. Tussentijds vet met keukenpapier wegdeppen. Gehaktbrood is overheerlijk met Uienchutney Heerlijkheid Mariënwaerdt.

Landgoedsalade met Appelchutney

– 80 gram augurken
– 4 lente-uitjes
– 160 gram Appelchutney Heerlijkheid Mariënwaerdt
– 2 kroppen eikenbladsla
– 100 gram belegen kaas of landgoedkaas

Doe 4 eetlepels augurkennat in de mengkom.Snij de augurken in rondjes van ongeveer 5 mm breed. Snij de lente-uitjes in reepjes van ongeveer 5 mm breed.Meng de gesneden ingrediënten en de chutney met het augurkennat. Snij de kaas in blokjes van 5 bij 5 mm en meng ze. Was de eikenbladsla. Snij de sla in reepjes van ongeveer 8 mm breed. Meng het geheel en dien direct op.

Gepocheerde kip met paddestoelen, gesmoorde witlof en Pompoenchutney

– 1 prei
– 1/8 knolselderij
– 3 teentjes knoflook
– 4 eetlepels olie
– 1 hele kip
– 125 ml crème fraiche
– 150 gram oesterzwammen
– 1 winterpeen
– 1 laurierblad
– 10 peperkorrels
– Verse peterselie
– 4 struiken witlof
– 250 gram kastanjechampignons
– Pompoenchutney

Fruit in een braadpan de winterpeen, prei, knolselderij en knoflook in 3 eetlepels olie, ongeveer 5 minuten. Doe de kip in de braadpan bij de groenten en voeg zoveel kokend water toe dat de kip net onder staat. Peterselie, laurierblad, peperkorrels en zout naar smaak toevoegen. Houd het kookvocht op laag vuur net onder het kookpunt (het mag niet borrelen). Pocheer de kip, zonder deksel op de pan, ongeveer 1,5 uur. Begin een halfuur voor het einde van de gaartijd van de kop aan de garnituren. Smelt in een pan de crème fraiche. Haal de blaadjes witlof los en schep ze door de warme room. Laat de blaadjes in de afgedekte pan 15 minuten op matig vuur gaarsmoren. Breng de witlof op smaak met zout en peper. Roerbak intussen de kastanjechampignons en oesterzwammen op hoog vuur in de rest van de olie. Breng ze op smaak met zout en peper. Neem de kip na 1,5 uur uit de pan en leg hem op een schaal. Snijd hem aan en leg de paddenstoelen en witlof als garnituur eromheen. Schep wat pompoenchutney over de garnituren. Lekker met gnocchi.

Share Button
  • Locatie

    Parksesteeg 1
    6681 KH Overasselt

    E-mail: info@aandekookgaan.nl


    Volg ons