logoaandekookgaan

Recepten met Curds

Gevulde appels met Orange Curd of (Lemon Curd) en kruimeldeeg

voor 4 personen
– 4 Jonagold appels
– 125 gram bloem
– 75 gram boter
– 50 gram poedersuiker
– 1 eierdooier
– 2 gram kaneelpoeder
– 1 pot Orange Curd of (1 pot Lemon Curd)

Verwarm de oven voor op 210 graden. Schil en halveer de appels en snijd ze bij zodat ze stabiel blijven staan. Verwijder het klokhuis zonder een opening te maken in de halve appel. Boter, bloem, poedersuiker, ei en kaneel met de hand verkruimelen tot een kruimeldeeg. Vul de halve appels met de Orange Curd (Lemon Curd) en zet ze in een ovenschaal. Bedek de appel met het kruimeldeeg. Doe een klein beetje water in een ovenschaal en zet de appels hierin. Bak af in ongeveer 15 minuten op 200 graden. Serveer de appels met romig vanilleijs of een toefje slagroom.

Tiramisu of Trifle met Lemon Curd

– Italiaanse lange vingers
– Lemon curd
– Moestuinjam bessen-framboos

Voor de Crème:
– 3 eidooiers
– 50 gram suiker
– 300 gram mascarpone
– 2,5 dl. Slagroom

Sinaasappel of citroen met kaneelstokje in 1 deel water en 1 deel suiker laten trekken op een zacht vuurtje. Aanlengen met bijvoorbeeld sinaasappellikeur. Eidooier met suiker in een steelpannetje en boven een warm waterbad opkloppen tot een luchtige massa (65 gr.). Roer dit koud in een koud waterbad en roer er de mascarpone doorheen tot een gladde crème. Slagroom opkloppen tot yoghurtdikte en vermengen met ei/mascarpone compositie. Doe in een glazen kom een laag crème, doop lange vingers een voor een in de siroop (denk aan de absorptie) en rangschik ze op de crème zonder tegen het glas te drukken. Lepel een laag curd of moestuinjam tegen het glas en vervolgens weer een laag crème en lange vingers. Bouw de trifle op deze manier op zodat er tegen het glas verschillende laagjes zichtbaar zijn. Strijk de schaal af en garneer met jam of chocolade.

Zoet amandelbrood met Orange Curd

– 1 citroen
– ½ pakje amandelspijs
– 1 pak mix voor wit brood of brioche brood
– 2 zakjes garneeramandelen, grof gehakt
– 1 sinaasappel
– 25 gram boter
– Rozemarijn
– Orange curd

Boen de citroen schoon en rasp de schil. Pers daarna de citroen en de sinaasappel uit. Vul het sap van de vruchten aan met water tot 300 ml en roer de citroenrasp erdoor. Maak de amandelspijs in een diep bord heel fijn. Vul het bakblik achtereenvolgens met aangelengd sap, broodmix, amandelspijs en boter. Schakel de broodbakmachine in op een programma voor zoet brood. Laat het brood afkoelen en snijd het in gelijke plakken. Meng de orange curd met rozemarijn en smeer dit mengsel royaal over de plakken brood.

Share Button
  • Locatie

    Parksesteeg 1
    6681 KH Overasselt

    E-mail: info@aandekookgaan.nl


    Volg ons