logoaandekookgaan

Recepten met Gelei

Pie van Hazenpeper

– 175 gram boter
– 240 gram bloem
– 4 eetlepels water
– 5 gram zout
– 300 gram hazenvleespoulet of 500 gram boutjes
– Fijngesneden bouquet van wortel, ui en knolselderij
– 2,5 dl rode wijn
– 50 gram tomaten puree
– Half potje moestuingelei rode bessen
– 150 gram champignons
– 2 knoflook teentjes
– Peper en zout
– 2 appels in parten gesneden
– 25 gram ontbijtkoek
– 1 potje mariënwaerdtse pruimenchutney
– 2 eidooiers

Snijd de roomboter in blokjes en verkruimel dit door de bloem. Voeg water en zout toe en kneed kort tot een niet taai deeg. Smoor het bouquet met het vlees en wat olie met de knoflook en voeg de tomatenpuree toe, blus af met rode wijn en voeg de bessengelei erbij. Laat dit op een laag vuur of in de oven gaar worden. Afbinden met ontbijtkoek en op smaak brengen. Champignons bakken met de appelparten. Deeg uitrollen en de rand van een pievorm bekleden, bodem beleggen met champignons en appel. De vulling in de vorm doen en goed afdekken met het deeg, besmeren met eidooier. Uit het deeg gevormde ornamenten opbrengen en besmeren met eidooier. Afbakken in oven van 200 graden in 25 minuten.

Chocolademakarons met kweeën geleimascrapone

Recept voor 20 chocolademakarons
– 225 gram poedersuiker
– 125 gram fijngemalen amandelen
– 20 gram cacaopoeder
– 140 gram eiwit (4 eieren)
– 25 gram kristalsuiker
– 250 gram mascarpone
– 1 pot Mariënwaerdt Kweeën Gelei

Sla de eiwitten met de suiker stijf. Meng de amandelpoeder, poedersuiker en cacaopoeder en meng dit door het eiwit met een spatel. Spuit het beslag met een middelmaat glad spuitje in bolletjes van 4 cm op siliconenmatjes. Bak dit direct af in een oven op 150 graden, gedurende 30 minuten. Laat dit afkoelen. Smelt de kweeën gelei op een zacht vuur en spatel dit lauwwarm door de mascarpone. Laat opstijven in de koelkast. Bestrijk de platte kant van de makaron met de kweeënmascarpone en plaats hier een tweede tegenaan.

 

Share Button
  • Locatie

    Parksesteeg 1
    6681 KH Overasselt

    E-mail: info@aandekookgaan.nl


    Volg ons