logoaandekookgaan

Recepten met Honing

Entrecote op appelkaramel

recept voor vier personen

– 50 gram boter
– 4 entrecote of 600 gram aan een stuk
– 2-3 stevige appels in stukjes of parten
– 4 vellen bladerdeeg
– Peper en zout
– 100 gram Acaciahoning

Vet de ovenschaaltjes in met wat boter. Knip een stuk vetvrij papier uit ten grootte van de bodem en leg dit in de ovenschaaltjes. Bedek dit met een laagje honing. Rangschik de stukken appel en leg ze in de ovenschaaltjes en dek dit af met bladerdeeg. Bak het geheel af in een oven van 200 graden. Bestrooi de entrecote met peper en zout. Laat de boter uitbruisen en bak hierin de entrecotes om en om naar gewenste gaarheid, keer de ovenschaaltjes om op een bord. Snijd de entrecote in schuine stukken en leg deze boven op de appel. Serveer met aardappel gratin of paddenstoelenrisotto en passend groentegarnituur.

Gestampte pot

– 100 gram sjalotjes
– 300 gram in blokjes gesneden gekookte bietjes
– 2 eetlepels vloeibare Mariënwaerdtse honing
– 2 eetlepels citroensap
– 2 zoetzure appels
– 500 gram aardappels
– 75 gram boter
– 125 ml melk, zout en vers gemalen peper

Fruit de sjalotjes lichtbruin in de koekenpan, zet op een laag vuur. Voeg de honing en het citroen sap toe en stoof een kwartier. Schil de appels en snijd ze in blokjes, bewaar ze onder water om verkleuren te voorkomen. Kook de aardappels in water met zout gaar en stoom ze langzaam droog. Stamp ze met een originele stamper tot grove puree, roer er beetje bij beetje de warme melk en de boter door. Schep de bietjes, de appels en de sjalotjes door de puree. Warm de puree goed door en maak het op smaak met peper en zout.

Griekse yoghurt met honing en walnoten

recept voor 4 personen
– 4 bakjes griekse yoghurt
– 4 eetlepels walnoten in honing
– Grof gehakte walnoten/amandelen
– Eventueel kaneel

Yoghurt overscheppen in coupes of schaaltjes. Walnoten in honing boven yoghurt van lepel laten lopen. Walnoten/amandelen erop leggen en eventueel wat kaneelpoeder over yoghurt strooien.

Ricotta met zomerfruit

dessert voor 4 personen
– 4 grote peren
– 1 dl witte wijn
– 4 eetlepels bruine suiker
– 4 eetlepels mirin (gezoete rijstazijn, toko)
– 2 eetlepels pijnboompitten/zonnebloempitten
– 250 gram verse ricotta
– 2 eetlepels Bloemenhoning Heerlijkheid Mariënwaerdt
– 2 eetlepels citroensap
– 1 eetlepel fijn gesneden muntblad

Maak de peren schoon, halveer het en verwijder het klokkenhuis. Kook de wijn met de suiker, citroensap en mirin en een steelpannetje op laag vuur tot het vocht tot een derde is verminderd. Laat het dan afkoelen. Rooster de pitjes in een droge koekenpan al omschuddend goudbruin, neem ze direct uit de pan en zet ze apart. Neem 2 eetlepels van het afgekoelde wijnvocht en los daar de bloemenhoning in op. Meng de ricotta met deze saus, de muntblaadjes en de pitjes. Verdeel de peren over de borden en vul ze met de ricotta. Giet er wat van de saus omheen en garneer met een blaadje munt.

Share Button
  • Locatie

    Parksesteeg 1
    6681 KH Overasselt

    E-mail: info@aandekookgaan.nl


    Volg ons