logoaandekookgaan

Recepten met Marmelade

Worteltjestaart met sinaasappel en marmalade

– Rasp en sap van 1 sinaasappel
– 300 gram schoongemaakte worteltjes
-300 gram gemalen amandelen
– 4 eieren
– ½ pot Sinaasappel-marmalade
– 60 gram gezeefde bloem
– 2 eetlepels bakpoeder
– ½ eetlepels kaneelpoeder
– 200 gram suiker
– 1 zakje vanillesuiker
– Springvorm van 24 cm

Worteltjes fijn raspen. Springvorm invetten en bodem bedekken met vetvrij papier. Eieren verdelen in eidooiers en eiwitten. Eidooiers met suiker en vanillesuiker met mixer in 5 minuten schuimig kloppen. Worteltjes, amandel, rasp en sap doorspatelen. Bloem, kaneel en bakpoeder door het beslag mengen. Eiwitten stevig opkloppen met de mixer tot ze stevige pieken vormen. Eiwitten door het wortelmengsel scheppen. Beslag in springvorm doen, gelijkmatig verdelen in de oven plaatsen voor ca. 45 minuten. Taart uit de oven halen en circa 15 minuten laten afkoelen, daarna voorzichtig uit de springvorm lossen. Taart ovenlangs in tweeën snijden, openleggen en beide helften besprenkelen met wat drambuie. Sinaasappel-Marmalade op de onderste taart opbrengen en voorzichtig uitsmeren. Andere taarthelft weer terugleggen en de taart bestrooien met poedersuiker. Snij de taart in punten en serveer met clotted cream of geklopte slagroom.

Worteltaart

voor 6 tot 8 personen
– 1 pot Sinaasappelmarmelade met likeur
– 225 g boter
– 200 g rietsuiker
– 4 eieren
– rasp van 1 sinaasappel
– 175 g zelfrijzend bakmeel
– 1 theelepel bakpoeder
– mespunt zout
– 125 g walnoten, in stukjes
– 400 g winterwortel, geraspt
– boter of olie om in te vetten
– 100 g poedersuiker
– 4 eiwitten, stijf geklopt

Oven voorverwarmen op 200 graden. Klop de boter met de suiker luchtig. Splits de eieren en voeg de eidooiers één voor  één toe aan de boter. Bewaar de eiwitten. Roer sinaasappelrasp, bakmeel, bakpoeder, zout, walnoten en wortel door het botermengsel. Klop de eiwitten stijf en roer ze voorzichtig door het beslag. Vet een taartvorm (24cm) in, giet het beslag erin en bak de worteltaart circa 60 minuten. Laat de taart afkoelen. Snijd de taart horizontaal open en smeer de Sinaasappelmarmelade met likeur uit over een helft. Leg de helften weer op elkaar. Meng de poedersuiker door de vier stijf geklopte eiwitten. Glaceer hiermee de taart en laat hem nog enkele minuten bruin kleuren onder een warme grill.

Smeltende chocoladetaartjes met bergamot

– 160 gr room
– 6 eieren
– 520 gr pure chocolade
– 200 gr zachte boter
– 50 gr bloem
– 65 gr suiker
– 60 gr Bergamot Marmelade van Heerlijkheid Mariënwaerdt

Breng de room aan de kook in de koekenpan en smelt er 320 gram chocolade in.
Voeg de Bergamot Marmelade van het landgoed toe. Pak 16 vormpjes. Maak rondjes van het mengsel op vetvrijepapier, zo groot als het vormpje. Laat dit hard worden. Splits de eieren en klop de eidooiers op met 200 gr gesmolten chocolade en de zachte boter. Spatel de bloem erdoor. Sla de eiwitten stijf en meng dit door het chocolademengsel. De vormpjes voor de helft vullen met chocolademengsel. Leg daarop het harde rondje. Vul de vormpjes af met het chocolademengsel. Bak de taartjes af op 200 graden in 10 minuten.

Share Button
  • Locatie

    Parksesteeg 1
    6681 KH Overasselt

    E-mail: info@aandekookgaan.nl


    Volg ons