logoaandekookgaan

Recepten met Saus

Pincho met sandwichbrood, gerookte zalm en dille mosterdsaus

– 1 wit casinobrood vierkant
– 200 gram gesneden gerookte wilde schotse zalm
– 100 gram crème fraiche
– Sap van ¼ limoen
– 1 komkommer
– 12 kerstomaatjes
– Zwarte peper uit de molen
– 12 bamboeprikkers
– 50 gram Mariënwaerdt Dille Mosterd Saus

Was de komkommer, en snijd 12 dunne plakjes af en bewaar deze. Schil de rest van de komkommer en snijd deze in dunne plakjes. Meng de crème fraiche met de Dille Mosterd Saus en met limoensap. Snijd van het casinobrood over de lengte 4 plakken van 1 cm. Bestrijk een broodplak met het mengsel en beleg het vervolgens met de gerookte zalm, de komkommerplakjes en peper uit de molen en dek dit af met brood. Herhaal dit nog twee en eindig met een plak brood. Laat dit een uur afgedekt opstijven in de koelkast. Snijd de korst weg en verdeel het brood in 12 gelijke dobbelstenen. Prik de bewaarde komkommerplakjes en kerstomaatjes op de prikker. Steek de bamboestick erdoor en prik deze dan goed vast in de sandwiches.

Heerlijk stoofpotje met cranberrysaus

– 500 gram Agnus stooflappen
– 4 zoete appels
– 200 gram Cranberrysaus
– 2 eetlepels zoet paprikapoeder
– 2 blaadjes foelie
– 375 ml rode wijn (bourgogne)
– 2 uien
– 1 eetlepel peper
– 1 laurierblad

Snijd het vlees in blokjes van 2 bij 2 cm. Kruid het vlees met het paprikapoeder en de peper. Bak het rondom bruin. Schil 2 appels, verwijder het klokhuis en snijd ze in plakjes van ongeveer 2 mm. Schil en snipper de uien. Voeg de 2 gesneden appels, de uien, 200 ml wijn en de foelie- en laurierblaadjes toe aan het vlees en breng dit geheel aan de kook. Laat het geheel 90 minuten op een laag pitje stoven. Schil de laatste 2 appels, verwijder het klokhuis en snijd ze in plakjes van ongeveer 5 mm. Voeg dit samen met de cranberrysaus en de rest van de wijn toe aan de stoofpot en laat dit nog 10 minuten stoven. Serveer met gekookte aardappels in schil of aardappelpuree.

Gebraden lamskroon met Mintsaus

– 1 lamsribstuk met 8 botjes
– 5 takjes tijm en rozemarijn
– 100 gram boter
– 4 meiknolletjes
– 1 bos bospeen
– 4 nicola aardappels
– Zwarte peper en zeezout uit de molen
– Nootmuskaat
– 1 eetlepel Mariënwaerdt Acacia Honing
– ½ pot Mariënwaerdt mint saus

Verwijder van het ribstuk het deksel en het vlees tussen de botjes, kruid het vlees met de gehakt kruiden, zout en peper en braad het aan in de boter. Vouw het ribstuk nu zo op zodat de filet aan de binnenzijde komt de botjes naar buiten steken en bind om de kroon een rollade touw. Plaats de kroon op een bakplaat, bedek de uitstekende botjes met aluminiumfolie tegen het verbranden en braad de lamskroon gedurende 20 minuten in de oven op 160 graden. Snijd de groente en aardappel in tonvorm en kook ze beetgaar. Smelt 1 eetlepel boter in een steelpan of wok en voeg de groente en de Honing toe samen met 3 eetlepels water, nootmuskaat en zout. Schud de groente op het vuur totdat deze gaan glanzen. Laat de lamskroon uit de oven even rusten en verwijder het rollade touw. Snijd de lamskroon tussen de botjes bijna los en plaats deze op een schaal. Garneer de lamskroon met de groenten en wat verse kruiden en serveer hier de Mint Saus apart bij.

Gefrituurde Camembert met cranberrysaus

recept voor 2-3 personen
– 1 camembert in 8 punten snijden
– Zout en peper
– ½ theelepel gedroogde oregano
– Gedroogde en fijngemaakt broodkruimel of paneermeel
– Bloem
– Frituurolie
– Cranberrysaus
– 2 losgeklopte eieren

Haal de camembert op laatst uit de koelkast. Meng de bloem met wat zout en peper en de oregano. Haal de puntjes camembert eerst door de gekruide bloem, daarna door het losgeklopte ei en vervolgens door het broodkruim. Zorg ervoor dat de paneerlaag gelijkmatig verdeeld is. Bak de puntjes kaas (in gedeelten) 3 à 4 minuten in op 180 graden verwarmde frituurolie en laat ze uitlekken op een stuk keukenpapier. Serveer ze met een dip van cranberrysaus.

Share Button
  • Locatie

    Parksesteeg 1
    6681 KH Overasselt

    E-mail: info@aandekookgaan.nl


    Volg ons