logoaandekookgaan

Runderbiefstuk met groene asperges

Hoofdgerecht voor 4 personen

  • 4 stuks kogelbiefstuk
  • 200 gram peultjes
  • 200 gram boontjes of haricotsverts
  • 200 gram doperwtjes
  • 12 stuks groene asperges (schillen niet nodig)
  • 600 gram aardappelen kruimig kokend
  • Smaakgeheimen kruiden kempische
  • Smaakgeheimen kruiden zuid-Amerikaans
  • Smaakgeheimen kaasdip vijgen rode port
  • Volle melk
  • Vloeibare boter
  • Smaakgeheimen vijgen-rodeport

 

Aardappelen schillen en koken in ruim kokend water met Kempische kruiden. Groenten blancheren in ruim kokend water met Kempische kruiden. Kogelbiefstuk kruiden met de zuid-Amerikaanse kruiden.
Boter verhitten tot deze goudbruin van kleur is dan om en om bakken. Gekookte aardappelen pureren en smeuïg maken met warme melk en boter. Evt. bij kruiden met kempische kruiden. Aardappelpuree op 4 borden verdelen, groene groenten erop en als laatste de biefstuk.

De lekkerste saus bij de biefstuk of varkenshaas:
De bakboter afblussen met een scheutje rode wijn, en aan maken met 4 eetlepels Smaakgeheimen  kaasdip vijgen rode port. Even door verhitten en om het vlees schenken.

Share Button
  • Locatie

    Parksesteeg 1
    6681 KH Overasselt

    E-mail: info@aandekookgaan.nl


    Volg ons