logoaandekookgaan

Snijplanken

Wie graag kookt en bakt kan niet zonder snijplanken in de keuken. Naast de traditionele houten snijplank bestaan ze ook in glas en in kunststof, al of niet gekleurd.

Snijplanken

Net zoals in de horeca maken de gekleurde kunststof snijplanken hun entree in de gewone keukens. De snijplanken kleuren hebben allemaal een aparte functie. De rode wordt gebruikt voor rood vlees. Op de groene plank worden rauwe groenten gesneden. De witte plank dient voor gekookt voedsel. Op de blauwe plank wordt vis verwerkt. Gevogelte wordt versneden op de gele plank. Sommige van de snijplanken kleuren hebben een pictogram op elke plank. Zo weet je meteen welke plank te gebruiken voor welk voedsel. De snijplanken kleuren zijn in een handomdraai schoon want ze kunnen zonder problemen in de vaatwasser. De snijplanken kleuren ogen niet alleen mooi in de keuken. Je werkt hygiënisch en voorkomt het vermengen van smaken bij het bereiden van voedsel.

Snijplank

Een houten snijplank kan je in verschillende vormen vinden: vierkant, rechthoekig, rond. Ook de dikte van de snijplank kan een rol spelen naargelang het gebruik. Een dikke snijplank kan dienst doen als hakblok. Handig is de plank met groeven. Vindt je het ook lastig dat kruimels in het rond vliegen of dat jus verloren gaat. Wel, dan is de plank met de groeven een oplossing.

Een houten snijplank is meestal vervaardigd van duurzaam hout. Na gebruik kunnen de snijplanken schoongemaakt worden met wat water en citroen. Daarna goed laten drogen Om de zoveel tijd wordt er aangeraden ze in te wrijven met Butler onderhoudsolie. Keuze genoeg bij het zoeken naar de geschikte snijplank.

Een tip: gebruik ook eens uw planken voor het serveren van hapjes bij het aperitief. Een kaas- of vleesschotel oogt ook heel mooi op die prachtige houten snijplank van u.

Aandekookgaan.nl . Je leven wordt dan een stuk makkelijker!

Share Button
  • Locatie

    Parksesteeg 1
    6681 KH Overasselt

    E-mail: info@aandekookgaan.nl


    Volg ons