logoaandekookgaan

Vijzels

In sommige eetculturen zijn vijzels met stamper een dagelijks gebruiksartikel om kruidenpasta mee te maken.

Harde ingrediënten als komijn of peperkorrels maal je eenvoudig fijn in een mortier of een vijzel. Fijnmalen van kruiden bevrijdt de geuren en smaken optimaal en geeft een heerlijke authentieke smaak aan een gerecht. Om de aroma’s nog beter uit de kruiden te laten komen kunt u zaden even roosteren zonder olie in een koekenpan.

Vijzel van marmer of graniet

Vijzels zijn gemaakt van zware materialen zoals marmer of graniet en hebben vaak een ruwe binnenkant. Door deze ruwheid is het gemakkelijker om harde zaden fijn te malen. Gebruik hem om marinades, pesto of currypasta in te maken. Door de ruwe binnenkant kunt u nieuwe stenen vijzel en stamper in het begin steengruis verliezen. Verwijder dit voor gebruik in de keuken door er een handje droge rijst of zeezout in te vermalen. Daarna goed omspoelen met lauw water en afdrogen. Om een beschermlaag aan de binnenkant van de vijzel te maken, stamp je vervolgens oliehoudende nootjes, zoals pinda’s fijn. Na het intrekken van de olie uit de pinda’s de vijzel en stamper weer omspoelen en het duo is klaar voor gebruik. Na het gebruik wast u de stamper en vijzel met lauw water af. Gebruik geen afwasmiddel, dit geeft een zeepsmaak aan je gerechten!

Vijzels voor zoet of hartig

Bij hartige gerechten is het handig om een beetje zeezout mee te malen. Zo vermaalt u de ingrediënten sneller. Bij zoete gerechten kunt u kristalsuiker gebruiken. Het beste gaat het vermalen als u de vijzel half vult met de ingrediënten en ervoor zorgt dat hij niet kan schuiven. Bij Aandekookgaan.nl vindt u de vijzel en stamper die u kunt gebruiken in u keuken. De medewerkers van Aandekookgaan.nl sturen u bestelling zo snel mogelijk op zodat u de binnen 2 dagen al aan de slag kunt gaan. u betaalt u bestelling met een creditcard, iDeal of per bank vooraf.

Aandekookgaan.nl . Je leven wordt dan een stuk makkelijker!

 

 

Share Button
  • Locatie

    Parksesteeg 1
    6681 KH Overasselt

    E-mail: info@aandekookgaan.nl


    Volg ons